Marleen van Dam

Als ervaren ondernemer kent Marleen als geen ander het belang van planning, doelen stellen en behalen om een bedrijf naar een hoger level te brengen. In haar eigen bedrijf heeft ze meermaals aangetoond dat omzet en marges te verbeteren zijn, met name door het continu  aandacht geven aan sales, marketing, team training, ontwikkeling van systemen en  strategische planning. Vanuit haar eigen achtergrond en ervaring heeft ze zich ten doel gesteld om ondernemers te helpen groeien en de stap te laten maken van werken ‘in’ hun bedrijf naar werken ‘aan’ hun bedrijf door een focus op het ontwikkelen van een resultaat gericht en winstgevend team. Hierdoor kan de ondernemer zichzelf gaan richten op die onderdelen binnen of buiten het bedrijf waar hij of zij goed in is en echt leuk vindt.

Een ervaren business professional

Inmiddels heeft ze 30 jaar ervaring in diverse branches. Van de hospitality branche en internationale customer service is zij uiteindelijk 10 jaar in de uitzend- en werving en selectiebranche werkzaam geweest op management niveau. Daar heeft zij ruime ervaring opgedaan met het openen en aansturen van nieuwe kantoren, sales en marketing, trainingen, recruitment projecten, strategisch en lijnmanagement. De laatste 16 jaar is zij werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer in de zakenreisbranche en heeft daarnaast diverse bestuurlijke functies vervuld. Een interessante en leerzame periode waarin zij een rijke ervaring heeft opgedaan en zowel ‘ups’ als ‘downs’ van het ondernemerschap heeft mogen beleven. Ze heeft haar bedrijf ontwikkeld en laten groeien naar een stabiel kantoor met 10 FTE’s. Jezelf misbaar maken is mogelijk en na de verkoop van haar bedrijf heeft ze ruimte gecreëerd voor nieuwe interesses en is ze gestart als business coach. De focus ligt hier op ondernemers helpen groeien in de breedste zin van het woord. Haar eigen ondernemerschap en ruime  ervaring maken haar tot een goede sparring partner voor MKB ondernemers.

Toegewijd niet alleen zakelijk maar ook privé en in de lokale gemeenschap

Sport is voor Marleen een bron van energie, ze is gek op volleybal, tennis en golf. Bezoekt daarnaast regelmatig de sportschool en is een fanatiek skiër.  Regelmatig is ze betrokken bij lokale activiteiten en momenteel is ze actief als voorzitter van de lokale ondernemersvereniging.

Partners

Partner Partner Partner Partner