Conversie: Het 8ste Wonder van Ondernemen…

Ik word er vaak aan herinnerd om terug te gaan naar de ‘basics’ als het gaat om meer omzet en winst te realiseren bij bedrijven. Dit is met name het geval wanneer ik een ondernemer tegenkom die mij vertelt dat hij meer nieuwe klanten nodig heeft.

Als je jouw bedrijf echt wil laten groeien, en snel, kijk dan eens naar de volgende simpele ideeën.

Je hebt al mensen die contact met jou opnemen, binnenlopen, je e-mailen enzovoorts. Jouw medewerkers doen het al slecht en verkopen bij lange na niet genoeg aan deze mensen. Als je wilt weten hoe slecht het gesteld is met jouw bedrijf, vraag dan aan een van je vrienden om je bedrijf te bellen om te proberen iets te kopen, en wacht af hoe dit gaat …

Bijna elke ondernemer die ik ontmoet, denkt dat hij aan een meerderheid van de potentiële klanten verkoopt waarmee zijn bedrijf in contact komt.

Dit is – botweg gezegd – echter niet het geval … hoe ik dat weet? Bij ActionCOACH hebben wij deze oefening al met letterlijk duizenden bedrijven gedaan, en we hebben slechts enkele malen ongelijk gehad.

Dus, hier gaat ie dan…

Houd de komende twee weken een lijst bij van ieder telefoontje, iedere e-mailaanvraag, iedere binnenloper, letterlijk van iedereen die contact opneemt met jouw bedrijf. Vraag aan iedereen hoe ze van jouw bedrijf hebben gehoord en noteer dit op de lijst. Was het via een referentie, een advertentie, de Gouden Gids, Facebook, etc.?

Analyseer vervolgens, na afloop van deze twee weken, hoeveel van hen van jou gekocht hebben. Als jij denkt dat het ongeveer 6 of 7 van de 10 zijn, zal het vermoedelijk 3 of 4 van de 10 zijn. We hebben dit bij zoveel bedrijven gezien, zelfs bij restaurants die denken dat zo ongeveer iedereen klant wordt. Als ze dan vervolgens het aantal mensen dat belt versus het aantal mensen dat daadwerkelijk boekt, en het aantal mensen dat buiten het menu leest vs. wie er daadwerkelijk binnenkomen meten…

Jouw conversie verbeteren is een gigantische kans … Als deze lager is dan 50%, dan moeten we meteen aan de slag …

Ten eerste, je moet beginnen met het ELKE dag te meten. Alleen al omdat je hierop focust, zal dit leiden tot een stijging van 10% ten opzichte van wat het nu is.

Hieraan toevoegend, zijn 11 andere manieren om je conversie een boost te geven deze week …

 1. Laat je verkoper met de beste conversie alle andere verkopers een of twee dagen trainen.
 2. Maak scripts voor je verkoopproces. Gebruik veel vragen in je script (het is GEEN sales pitch) en leer van hoe de beste verkopers het doen.
 3. Deel je verkoopproces op in alle stappen die je in dat proces doorloopt en werk één voor één aan het verbeteren van elke stap.
 4. Meet je conversie per stap van je verkoopproces en werk eraan om iedere stap met slechts 10% te verbeteren.
 5. Werk aan brieven, brochures en ander geschreven materiaal, of aan audio- of videomateriaal dat je gebruikt bij elke stap van het verkoopproces.
 6. Gebruik mijn ‘magische vraag’ voor telefoonverkopen, “Bedankt voor uw telefoontje, is het goed dat ik u een paar vragen stel om u beter te kunnen helpen?”
 7. Organiseer een competitie tussen je verkopers gedurende een week of twee op het gebied waar de grootste verbetering behaald moet worden. Leer vervolgens van de nieuwe manieren die ze hebben ingezet.
 8. Ontdek de kritische aankoopstap in jouw verkoopproces. Bijvoorbeeld in een dameskledingzaak is de kritische aankoopstap het passen van kleding. Als iemand iets past heb je 50% kans dat zij wat koopt, zonder iets te passen is dit minder dan 10%. Dus richt je erop ze in het pashokje te krijgen!
 9. Opvolgen, opvolgen, opvolgen. Veel te veel verkopen gaan verloren doordat verkopers het simpelweg nalaten om op te volgen, en weer op te volgen en dit consistent te blijven doen … minimaal 7 keer …
 10. Doe een voorstel of aanbieding die ofwel gelimiteerd is, of een bonusaanbieding of iets anders om klanten ertoe aan te zetten om NU te handelen én om je verkopers wat munitie te geven …
 11. Vraag mensen gewoon direct om te kopen. Meestal is één van de belangrijkste redenen waarom verkopers de verkoop niet binnenhalen het feit dat ze er niet om vragen …

Blijf gedurende 3 maanden gefocust op jouw conversie en aanschouw het geweldige effect dat dit heeft op jouw winst.

Als je dit onder de knie hebt, of wanneer het op z’n minst veel beter is dan het nu is, dan – en alleen dan – is het tijd om te gaan werken aan het krijgen van meer leads/potentiële klanten en om meer tijd te gaan investeren in jouw marketing en te focussen op het verbeteren van je huidige marketing.

 

Hulp nodig bij het verbeteren van je conversie?

Neem dan hier contact met ons op!

 

 

Partners

Partner Partner Partner Partner