Fitter of Vetter? Hoe gaat het met jou en jouw bedrijf na de COVID-crisis?

Na weken van isolatie. Ontslagen en verloven, bedrijfssluitingen, werken op afstand, sociale afstand en lock-downs zijn veel bedrijven ertoe gedwongen hun normale bedrijfsvoering drastisch om te gooien. Zelfs de bedrijven die tijdelijk gesloten zijn, omdat we allemaal worden geconfronteerd met een heropening in ‘de nieuwe normale samenleving’. Brad Sugars, CEO en oprichter van ActionCOACH en bestsellerauteur stelt de vraagWord je fitter of vetter terwijl je je voorbereidt om jouw bedrijf opnieuw op te starten?’ 

Degenen die de tijd hebben genomen om hun vaardigheden te vergrotendie zijn blijven leren en zichzelf op de hoogte hebben gehouden, zullen fitter worden. Deze ondernemers bleven op de hoogte van de belangrijke factoren die van invloed zijn op hun sector en hun industrie. Ze zijn op de hoogte van het beleid, de hulpprogramma’s van de overheid en hebben ervoor gezorgd dat hun organisatie is uitgerust om te functioneren tijdens en na de crisis.

  • Degenen die nieuwe manieren van werken hebben gecreëerd, hebben vastgesteld waar nieuwe producten moeten worden geproduceerd of diensten kunnen worden geleverd. Zij hebben hun personeel met succes overgezet naar op afstand werken. Zij hebben nieuwe kanalen en modellen gevonden om het inkomen van nu en in de toekomst aan te vullen. Jouw bedrijf wordt fitter als je uit de crisis komt. 
  • Degenen die master management teams op afstand hebben, hebben nu een enorme pool van personeel geopend om uit te kiezen. Ze begrijpen dat het personeel niet op één plek hoeft te zijn of naar één kantoor hoeft te komen. Jouw bedrijf wordt fitter omdat je kunt putten uit het beste talent wereldwijd. Ook deze leiders en organisaties zullen na de crisis fitter zijn. 
  • Degenen die processen en systemen hebben aangepast om ‘leaner’ te werken en wendbaarder zijn geworden in hun operatie, zullen fitter zijn omdat ze hebben geleerd hoe ze sneller op de behoeften van hun klanten en potentiële klanten kunnen reageren. 
  • Degenen die voor zichzelf zijn blijven zorgen, door te trainen, goed te eten en tijd te besteden aan het voeden van hun ziel, zullen deze crisis fitter dan voorheen te boven komen. 
  • Degenen die deze tijd gebruiken om wat huisprojecten of belangrijke persoonlijke zaken op orde te krijgen of te voltooien, gebruiken hun tijd op een positieve manier. Die mensen zullen fitter zijn als we uit de crisis komen.

Voor degenen die deze tijd thuis positief hebben gebruikt, opnieuw een connectie hebben gemaakt met familie en de tijd in reflectie hebben gestoken om zichzelf te verbeteren, zullen fitter zijn als we terugkeren naar het nieuwe normaal. We hebben ontdekt hoe belangrijk het is om verbonden te zijn, zelfs als we geïsoleerd zijn. Wees creatief en gebruik virtuele tools om games te spelen, filmavonden te delen en virtuele happy hours te organiseren om verbonden te blijven.

Hopelijk hebben de meesten van ons positieve manieren gevonden om fitter te worden. Lessen geleerd zodat we kunnen transformeren, beter en sterker kunnen worden. Zodat we klaar zijn om te rennen wanneer deze crisis wegebt.

Word je fitter of vetter? 

Zullen jij en jouw bedrijf… 

slanker, wendbaarder en flexibeler 

beter opgeleid en uitgerust 

wendbaar en geïnformeerd 

en klaar zijn om te rennen na deze crisis 

Degenen die deze tijd niet hebben gebruikt om proactief te zijn, zijn “vetter aan het worden. Je zult langzamer, slomer en logger zijnJij en jouw bedrijf kunnen straks niet snel handelen en reageren op veranderingen in de markt. Het ‘vettere’ bedrijf kan niet behendig of wendbaar zijn omdat zij vastzit in oude manieren of processen die niet inspelen op de huidige omstandigheden.

Terwijl veel dieren zich vetmesten om zich voor te bereiden op de schaarste van de winter, kunnen bedrijven als ze zich alleen voor de korte termijn vetmesten, slechts een korte periode overleven. Wanneer ze uiteindelijk uit hun holen komen en rondkijken naar de mogelijkheden, zullen deze waarschijnlijk weg zijn omdat concurrenten sneller zijn en beter in staat zijn om als eerst op nieuwe kansen af te gaan.

Bekijk de korte video van Brad Sugars en beantwoord de vraag voor jezelf en jouw bedrijf. Word je fitter of vetter? 

Wil jij ook fitter worden met jouw bedrijf? Klik hier om een afspraak te maken met een ActionCOACH.

Partners

Partner Partner Partner Partner